Etusivu
 
Haudutuspadat
 
Reseptit
 
Fiksua ruoanlaittoa
 
Ohjeet ja vinkit
 
Yhteistyökumppanit
 
Yhteystiedot
 
 

Lihapullia miedolla BBQ-kastikkeella

Kypsymisaika:

2,5 tuntia matalalla lämmöllä

Annosta:

4 - 6

Vaikeusaste:

Ainesosat

Lihapullat:
800 g naudan jauhelihaa
1 sipuli, silppuna
1 varsi varsiselleriä, silppuna
1 tl mustapippuria
1/2 tl korianteria (jos käytät tuoretta laita pari ruokalusikallista silppua)
1/2 tl paprikaa
1/2 tl jauhettua sinapinsiementä
1/2 tl chiliä
1/2 tl persiljaa
1/2 tl meiramia
2 rkl fariinisokeria
1 rkl worcestershire kastiketta
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
(voit vaihtoehtoisesti käyttää mausteiden sijasta valmista BBQ mausteseosta)

Kastike:
1,4 kg yrttimaustettua tomaattimurskaa
140 g tomaattipyreetä
1/2 - 1 rkl mustapippuria
1 tl chiliä
3 rkl worcestershire-kastiketta
3 rkl fariinisokeria
2 tl paprikaa
tuoretta korianteria ja persiljaa silppuna suolaa maun mukaan

Ohjeet

  • 1. Sekoita kaikki aineet niin että massasta tulee tasainen. Nopein tapa kypsentää lihapullat on paistaa niitä uunissa reilu 10 minuuttia 200 asteessa. Voit vaihtoehtoisesti myös paistaa ne 15 kpl erissä Crock-Pot® -kivipadassa lieden päällä. Tämä tapa on hitaampi mutta herkullisempi. Muista käyttää ritilää lieden ja padan välissä. Kun olet kypsentänyt lihapullat siirrä Keraaminen pata takaisin kuumennusalustalle. Lisää seuraavat aineet lihapullien päälle ja anna hautua 3 - 4 tuntia matalalla lämmöllä. Nauti hyvässä seurassa!

Reseptin laatinut: Laila Uljas

Tilaa haudutuspata!

3,5 litraa: 69,00€
Varastossa: 0 kpl

4,7 litraa retromalli: 149,00€
Varastossa: 0 kpl

5,7 litraa, digitaalinen: 169,00€
Varastossa: 0 kpl

Ostoskorisi on tyhjä..