Etusivu
 
Haudutuspadat
 
Reseptit
 
Fiksua ruoanlaittoa
 
Ohjeet ja vinkit
 
Yhteistyökumppanit
 
Yhteystiedot
 
 

Mausteiset kaneli-inkivääriuppopäärynät

Kypsymisaika:

3 - 4 tuntia matalalla lämmöllä

Annosta:

5 - 6

Vaikeusaste:

Ainesosat

2 isoa sitruunaa
750 ml kiehuvaa vettä
225 g hieno- tai kidesokeria
4 rkl karkeaksi pilkottua tuoretta inkivääriä
1 tl tuoretta punaista chiliä

2 kanelitankoa
5 tai 6 kypsää Williams- tai Comice-päärynää
6 pientä palaa siirapin kanssa säilöttyä inkivääriä, vapaaehtoinen
Tarjoa vaniljajäätelön kera

Ohjeet

  • 1. Kuori sitruuna kuorintaveitsellä ja purista sen mehu.
  • 2. Aseta kiehuva vesi keraamiseen pataan. Lisää sokeri, tuore inkivääri, chili, kaneli, sitruunan kuori ja -mehu, aseta kansi päälle ja kuumenna.
  • 3. Kuori sillä välin päärynät, jättäen kannat. Paina omenapora päärynöiden keskelle ja väännä niiden siemenkodat ulos.
  • 4. Aseta kuoritut päärynät kuumaan vesi-sokeriliuokseen. Peitä ja kypsennä matalalla lämmöllä 3-4 tuntia (1 - 2 tuntia korkealla lämmöllä), kunnes päärynät ovat pehmeitä.
  • 5. Kun päärynät ovat kypsiä, nosta ne padasta, halkaise kahtia ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa, jonka päälle on ripoteltu hieman säilöttyä inkivääriä siirapin kera.

Reseptin laatinut: Phil Vickery

Tilaa haudutuspata!

3,5 litraa: 69,00€
Varastossa: 0 kpl

4,7 litraa retromalli: 149,00€
Varastossa: 0 kpl

5,7 litraa, digitaalinen: 169,00€
Varastossa: 0 kpl

Ostoskorisi on tyhjä..