Etusivu
 
Haudutuspadat
 
Reseptit
 
Fiksua ruoanlaittoa
 
Ohjeet ja vinkit
 
Yhteistyökumppanit
 
Yhteystiedot
 
 

Kinuskipersikkakakku paksun kerman kera

Kypsymisaika:

2,5 tuntia matalalla lämmöllä

Annosta:

4 - 6

Vaikeusaste:

Ainesosat

60 g hienosokeria - kinuski
410 g tölkki valutettuja persikanpuolikkaita sokeriliemessä, (jätä 50 ml tölkin sokerilientä)
2 hyppysellistä suolaa
200 g itsekohoavaa jauhoa

70 g hienosokeria
150 ml maitoa
2 keskikokoista munaa
40 g suolatonta voita
tarjolle paksua kermaa

Ohjeet

  • 1. Laita 60 g sokeria paistinpannulle ja keitä sitä keittolevyllä matalalla lämmöllä kunnes sokeri sulaa ja muuttuu vaaleaksi kinuskiksi (vaihtoehtoisesti voit käyttää Crock-Pot® Sauté -keittimen keraamista pataa keittolevyllä).
  • 2. Sekoita suola, jauho ja 70 g sokeria isossa kulhossa. Lisää maito, munat ja 50 ml sokerilientä ja vatkaa niitä kevyesti, ei liikaa.
  • 3. Aseta sillä välin keraaminen pata kuumennusalustalle. Sivele padan sisäpuoli sulatetulla voilla ja lisää loppu vatkattuun taikinaan.
  • 4. Aseta pataan persikan puolikkaat, pyöreä puoli alaspäin. Kaada päälle kinuski. Kaada taikinaseos kinuskipersikoiden päälle. Laita kansi päälle ja anna kypsyä 2 - 3 tuntia matalalla lämmöllä tai 1 - 2 tuntia korkealla lämmöllä.
  • 5. Kun kakku on valmis, pyöräytä veitsellä kakun ulkoreunaa pitkin, aseta sen päälle pikkulautanen ja kumoa kakku varovasti lautaselle. Laita kakun päälle iso lusikallinen paksua kermaa ja tarjoa kakku lämpimänä.

Reseptin laatinut: Phil Vickery

Tilaa haudutuspata!

3,5 litraa: 69,00€
Varastossa: 0 kpl

4,7 litraa retromalli: 149,00€
Varastossa: 0 kpl

5,7 litraa, digitaalinen: 169,00€
Varastossa: 0 kpl

Ostoskorisi on tyhjä..