Etusivu
 
Haudutuspadat
 
Reseptit
 
Fiksua ruoanlaittoa
 
Ohjeet ja vinkit
 
Yhteistyökumppanit
 
Yhteystiedot
 
 

Kitkerä suklaakahvileipävanukas

Kypsymisaika:

3 - 4 tuntia matalalla lämmöllä

Annosta:

4 - 6

Vaikeusaste:

Ainesosat

70 g pehmeää, suolatonta voita
6 viipaletta paksua viipaleleipää
350 ml maitoa
2 reilua tl murukahvia
100 g hienoksi pilkottua kitkerää suklaata
4 keskikokoista munaa

55 g hienosokeria
1 tl jauhettua kanelia
150 g sulttaanirusinoita
115 g pilkottuja pekaanipähkinöitä
Tarjoa lisänä kaakaojauhetta, pölysokeria sekä paksua kermaa

Ohjeet

  • 1. Öljyä keraaminen pata kevyesti ja esilämmitä kuumennusalusta matalalla lämmöllä. Levitä voi leiville ja leikkaa ne sitten 2 cm neliöiksi.
  • 2. Kiehauta maito ja kahvi pannussa. Käännä liesi pois päältä, lisää suklaa ja sekoita kunnes se sulaa.
  • 3. Vatkaa munat, sokeri ja kaneli kuumuutta kestävässä kulhossa ja lisää sitten maitoseos jatkaen samalla vatkausta. Lisää leipäkuutiot, sulttaanirusinat ja pekaanipähkinät, työntäen niitä kulhon pohjalle. Anna seistä 10 minuuttia.
  • 4. Kaada keraamiseen pataan ja aseta pata kuumennusalustalle. Peitä kannella ja keitä matalalla lämmöllä 2 tuntia tai 1 tunti korkealla lämmöllä.
  • 5. Kun vanukas on kypsää, nosta keraaminen pata pois kuumennusalustalta, ota kansi pois ja anna jäähtyä.
  • 6. Sirota päälle kaakaojauhetta ja pölysokeria ja tarjoa paksun kerman kanssa.

Reseptin laatinut: Phil Vickery

Tilaa haudutuspata!

3,5 litraa: 69,00€
Varastossa: 0 kpl

4,7 litraa retromalli: 149,00€
Varastossa: 0 kpl

5,7 litraa, digitaalinen: 169,00€
Varastossa: 0 kpl

Ostoskorisi on tyhjä..