Etusivu
 
Haudutuspadat
 
Reseptit
 
Fiksua ruoanlaittoa
 
Ohjeet ja vinkit
 
Yhteistyökumppanit
 
Yhteystiedot
 
 

Burgundinpata

Kypsymisaika:

7 - 9 tuntia matalla lämmöllä

Annosta:

6

Vaikeusaste:

Ainesosat

200 g savukylkeä
700 g paloiteltua luutonta naudankylkeä tai -lapaa
15 - 20 puolitettua tuoretta herkkusientä
2 murskattua valkosipulinkynttä
4 - 5 rkl hillosipuleita
2 rkl soijaa

1 lihaliemikuutio
2 hyppysellistä jauhettua mustapippuria
1 laakerinlehti
2 dl punaviiniä
1 dl vettä
3 rkl maizenaa

Ohjeet

  • 1. Kuutioi savukylki.
  • 2. Ruskista kylki kuumalla paistinpannulla (tai käytä Sauté-keitintä keittolevyllä). Paista useassa erässä, jottei paistinpannu jäähdy. Anna sianlihan paistua hetken ja kaada sitten pois ylimääräinen rasva.
  • 3. Lisää sitten nauta herkkusienien kanssa ja sen jälkeen punaviini, lihaliemi, pippuri, laakerinlehti, valkosipuli ja vesi.
  • 4. Laita kansi päälle ja aseta pata kuumennusalustalle. Aseta lämpötila alhaiselle.
  • 5. Lisää hillosipulit kun valmistumisaikaa on puoli tuntia jäljellä.
  • 6. Siivilöi liemi kattilaan ja lisää siihen maizena-suuruste. Kiehauta ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  • 7. Tarjoiluvinkkejä: Nyt valitsemme perunamuusin. Sillä aikaa kun perunat kiehuvat, lämmitä maito ja reilu nokare voita (ei margariinia!). Lisää maitoon suolaa ja hieman valkopippuria. Näin voit tarkistaa, että suolaa ja pippuria on sopivasti ennen muusin valmistamista. Kaada sekaan keitetyt perunat ja vatkaa se tasaiseksi muusiksi.
  • 8. Lisävinkki: Lasi punaviiniä, mielellään rustiikki ja runsas Etelä-Ranskasta, tarjoaa illallesi aivan uuden ulottuvuuden.

Reseptin laatinut: Jonas Westman

Tilaa haudutuspata!

3,5 litraa: 69,00€
Varastossa: 0 kpl

4,7 litraa retromalli: 149,00€
Varastossa: 0 kpl

5,7 litraa, digitaalinen: 169,00€
Varastossa: 0 kpl

Ostoskorisi on tyhjä..