Etusivu
 
Haudutuspadat
 
Reseptit
 
Fiksua ruoanlaittoa
 
Ohjeet ja vinkit
 
Yhteistyökumppanit
 
Yhteystiedot
 
 

Kasvis-kanakeitto

Kypsymisaika:

Haudutusaika 3,5 tuntia

Annosta:

4

Vaikeusaste:

Ainesosat

1 sipuli pilkottuna
5 herkkusientä paloiteltuna
1 punainen paprika pilkottuna
2 vartta varsiselleriä pilkottuna
600 g maustamatonta kanafilettä leikattuna kuutioiksi
2 rkl voita
1,5 litraa vettä

3 rkl valkoviinietikkaa
1/2 - 1 rkl mustapippuria
1,5 dl ohrasuurimoita
1/2 ruukkua tuoretta persiljaa, oreganoa, ruohosipulia ja salviaa
Suolaa maun mukaan

Ohjeet

  • 1. Kuullota padan sisäosassa liedellä kunnes sipulit ovat hieman läpikuultavia mutta vielä kiinteitä ja kana on puolikypsä. Muista käyttää liedellä ritilää padan ja lieden välissä, näin pata ei kuumene liian nopeasti. Siirrä pata kuumennusalustaan ja lisää seuraavat aineet.
  • 2. Anna hautua 3 tuntia matalalla lämmöllä. Lisää vielä lopuksi 250 ml ruokakermaa ja 1 parsakaali pilkottuna. Kun lisäät parsakaalin vasta tässä vaiheessa, se säilyttää kiinteän rakenteensa ja raikkaan vihreän värinsä. Jos haluat että liemi on hieman paksumpaa, suurusta 4 rkl maissitärkkelyksen kanssa joka on sekoitettu vesitilkkaan. Anna hautua vielä puoli tuntia ennen tarjoilua.

Reseptin laatinut: Laila Uljas

Tilaa haudutuspata!

3,5 litraa: 69,00€
Varastossa: 0 kpl

4,7 litraa retromalli: 149,00€
Varastossa: 0 kpl

5,7 litraa, digitaalinen: 169,00€
Varastossa: 0 kpl

Ostoskorisi on tyhjä..