Etusivu
 
Haudutuspadat
 
Reseptit
 
Fiksua ruoanlaittoa
 
Ohjeet ja vinkit
 
Yhteistyökumppanit
 
Yhteystiedot
 
 

Helppo lammaspata

Kypsymisaika:

4 - 5 tuntia matalalla lämmöllä

Annosta:

4

Vaikeusaste:

Ainesosat

2 hienoksi pilkottua, pientä sipulia
1 kuorittu ja pilkottu iso porkkana
2 murskattua, isoa valkosipulinkynttä
4 x 4 cm paksuisia lampaankyljyksiä
115 g 4 osaan leikattua hyvänlaatuista verimakkaraa (vapaaehtoinen)
55 g liotettuja ohraryynejä
3 tasaista rkl jauhoa

6 rkl kylmää vettä
3 kuorittua ja 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi leikattua uuniperunaa
1 luomulammas- tai kanaliemikuutio
300 ml kiehuvaa vettä
4 rkl sulatettua voita
Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Ohjeet

  • 1. Esilämmitä kuumennusalusta alhaisella lämpötilalla. Aseta puolet pilkotuista sipuleista, porkkanoista ja valkosipulista keraamisen padan pohjalle.
  • 2. Lisää lampaankyljykset, verimakkara, loput sipulit, porkkanat ja valkosipulit sekä lopuksi ohraryynit.
  • 3. Sekoita jauho ja kylmä vesi niin että siitä muodostuu pehmeä taikina ja kaada se sipulien ja porkkanoiden päälle. Aseta perunaviipaleet lomittain päällimmäiseksi.
  • 4. Liuota liemikuutio kiehuvaan veteen ja kaada liemi keskelle perunoita.
  • 5. Kaada sulatettu voi perunoiden päälle ja mausta. Peitä ja kypsennä matalalla lämmöllä 4 - 5 tuntia tai 2 - 3 tuntia korkealla lämmöllä, kunnes lammas on mureaa.

Reseptin laatinut: Phil Vickery

Tilaa haudutuspata!

3,5 litraa: 69,00€
Varastossa: 0 kpl

4,7 litraa retromalli: 149,00€
Varastossa: 0 kpl

5,7 litraa, digitaalinen: 169,00€
Varastossa: 0 kpl

Ostoskorisi on tyhjä..