Etusivu
 
Haudutuspadat
 
Reseptit
 
Fiksua ruoanlaittoa
 
Ohjeet ja vinkit
 
Yhteistyökumppanit
 
Yhteystiedot
 
 

Kotikaljassa haudutettua riistaa

Kypsymisaika:

6 - 8 tuntia matalla lämmöllä

Annosta:

4

Vaikeusaste:

Ainesosat

Marinadi:
600 g - 1000 g riistalihaa
1/2 sipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi murskana
1 - 2 rkl hienoa merisuolaa
1/2 - 1 rkl mustapippuria myllystä
1/2 tl paprikaa
1/2 tl sinapinjauhetta
1/2 tl chiliä
1/2 tl juustokuminaa
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1 tl persiljaa

1 rkl sokeria
2 dl punaviiniä
1/2 dl - 1 dl rypsiöljyä
Nosta lihat marinadista CrockPot pataan ja lisää vielä seuraavat aineet:
1 iso sipuli silputtuna
150 g lanttua kuutioina
150 g porkkanaa viipaleina
1,5 litraa kotikaljaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
Lisää lopuksi tuore persilja, ruohosipuli ja oreganosilppua

Ohjeet

  • 1. Hiero mausteet lihan pintaan ja kaada päälle punaviini sekä öljy. Laita tiiviiseen rasiaan ja ravista. Anna marinoitua vuorokausi jääkaapissa.
  • 2. Nosta lihat marinadista ja lisää loput aineet, käyttäen kotikaljaa haudutusnesteenä.
  • 3. Anna lihat hautua matalalla lämmöllä 6-8 tuntia kunnes lihat ovat sopivan mureita. Halutessa voit siivilöidä liemi ja suurustaa vehnäjauholla. Tarjoile perunamuusin kera ja raikkaan salaatin kera.

Reseptin laatinut: Laila Uljas

Tilaa haudutuspata!

3,5 litraa: 69,00€
Varastossa: 0 kpl

4,7 litraa retromalli: 149,00€
Varastossa: 0 kpl

5,7 litraa, digitaalinen: 169,00€
Varastossa: 0 kpl

Ostoskorisi on tyhjä..