Etusivu
 
Haudutuspadat
 
Reseptit
 
Fiksua ruoanlaittoa
 
Ohjeet ja vinkit
 
Yhteistyökumppanit
 
Yhteystiedot
 
 

Yleisiä ruoanlaitto-ohjeita

Tiesitkö että voit hauduttaa, paistaa, hauduttaa vesihauteessa, nesteyttää, paahtaa ja leipoa Crock-Pot® -haudutuspadan avulla. Voit myös lämmittää ruoan uudelleen padassa tai pitää sen lämpimänä jos olet myöhässä. Tässä muutamia käytännöllisiä vinkkejä ruoan valmistamiseen Crock-Pot® -haudutuspadalla.

Ruoka kypsyy liian nopeasti, mitä minun pitäisi tehdä?

Jos käytät High-asetusta ja ruoka on ollut padassa vähemmän kuin 5-6 tuntia, käännä kytkin Low-asentoon hidastaaksesi ruoan kypsymistä.

Voinko laittaa ainekset haudutuspataan päivää ennen ja laittaa padan jääkaappiin?

Kyllä, mutta on erittäin tärkeää ymmärtää että aloittaessasi ruoan valmistamisen padan ja ruoan ollessa kylmiä, ruoan lämpeneminen vaatii enemmän aikaa. On hyvä muistaa aina lisätä riittävästi valmistusaikaa varmistaaksesi ruoan olevan riittävän kypsää ja mureaa. Jos pata ja ruoka ovat kylmiä alkuvaiheessa, on suositeltavaa käyttää lämpömittaria, jotta varmistutaan ruoan saavuttavan yli 70°C lämpötilan ja lisäksi testata että ruoka on kypsää.

Mikä on ero laitettaessa ruokaa Low (matala) ja High (korkea) -asetuksilla?

Molemmat High ja Low vakiintuvat samaan lämpötilaan - ero on vain siinä kuinka kauan kiehumislämpötilan saavuttaminen kestää. Kun ruoka on saavuttanut haudutuslämpötilan, kokonaisvalmistusaika jona se saavuttaa parhaat aromit ja oikean koostumuksen riippuu leikkeen tyypistä ja painosta (Suurin osa aterioista voidaan valmistaa sekä High että Low -asetuksella.)

Millaisia ovat tyypilliset valmistusajat Crock-Pot® -haudutuspadalla?

Tyypillinen valmistusaika Crock-Pot® -haudutuspadalle kiehumispisteen saavuttamiseen.
Low: 7 - 8 tuntia kiehumispisteen saavuttamiseen
High: 3 - 4 tuntia kiehumispisteen saavuttamiseen

Kuinka muuntaa valmistuaikoja High ja Low -asetusten välillä?

Alla muuntotaulukko joka kuvaa High ja Low -asetusten valmistuaikoja*

HIGHLOW
3 tuntia7 tuntia
48
59
610
711
812

* Ei ole suositeltavaa muuntaa reseptien valmistuaikoja, mikäli Low-asetuksen mukainen valmistusaika on alle 7-8 tuntia tai High-asetuksen alle 3-4 tuntia.

Mikä on "automaattinen siirtyminen" lämpimänäpitotilaan?

Automaattinen siirtyminen lämpimänäpitotilaan on hieno ominaisuus kun olet myöhässä. Crock-Pot® -haudutuspata siirtyy automaattisesti lämpimänäpitotilaan kun ruoan valmistusaika on loppunut. Ominaisuus pitää ruoan valmiina, jolloin ruoka on valmis kun sinä olet valmis (Dinner is Ready When You Are.™).

Mitkä ovat haudutuspadan tyypilliset ruoka-annokset ja niiden valmistusajat?

Leikkeen tyyppiLihan painoValmistumisaika (low)Valmistumisaika (high)
Porsaan paisti, suuri* 2,5 - 3 kg 9,5 h 7,5 h
Porsaankylkipaisti 1,5 kg 6 h 5 h
Linnunliha** 2,5 - 3 kg 7,5 h 6 h 15 min
Naudanpaisti 1,5 kg 8 h 5 h 45min
Lihamuhennos 1,5 kg 6 h 4 h 45 min
Kala*** 1 kg 3,5 h 1,5 h

Huomio: Kaikki valmistusajat ovat arvioita. Todelliset valmistusajat vaihtelevat riippuen lihan rasvapitoisuudesta, sidekudoksista ja ruokaan lisätyistä muista aineksista kuten nesteestä, lihapalojen koosta, vihannesten tyypistä, vihanneskuutioiden koosta, kuinka täynnä pata on jne.

* Porsaan kinkku, porsaan lapa
** Kokonainen kana, Luulla varustettu kalkkunan rinta
*** Jos kala laitetaan pataan sen lämmettyä kiehumispisteeseen, kala kypsyy 15-30 minuutin kuluessa.

Haihtuuko vesi haudutuspadasta?

Haudutuspadasta haihtuu erittäin vähän vettä. Jos teet hellalle valmistettavaksi tarkoitetulla reseptillä keittoa, muhennosta tai kastiketta, vähennä nesteen tai veden määrää. Nestettä voi lisätä myöhemmin, jos ruoasta tulee liian sakeaa.

Voinko avata kannen ja hämmentää ruoka valmistamisen aikana?

Haudutuspadan toimintaperiaatteesta johtuen ruoan sekoittamiseen ei ole tarvetta valmistamisen aikana jos reseptissä ei erikseen siitä mainita. Itse asiassa, kannen nostaminen ruoan sekoittamiseksi aiheuttaa merkittävän lämpöhävikin ja näin lisää tarvittavaa valmistusaikaa. Tästä johtuen on parasta olla avaamatta kantta ruoan sekoittamiseksi.

Voinko käyttää pataa ruoan uudelleen lämmittämiseen?

Uudelleen lämmittämistä ei suositella. Tästä huolimatta, itse pata kestää mikroaaltouunissa lämmittämistä ja uunissakin 200°C asti. Monet haudutuspataruoat ovat yhtä hyviä myös seuraavana päivänä ennen kuin aromit ovat sekoittuneet keskenään.

Pitäisikö minun esiruskistaa liha?

Jotkut ihmiset pitävät helppoudesta kun heidän ei tarvitse ruskistaa lihaa ennen pataan laittamista. Voit halutessasi ruskistaa lihan pannulla ennen sen laittamista haudutuspataan. Tämä luo minkä tahansa ruoan aromeihin syvyyttä ja sulattaa rasvaa jonka voit halutessasi kaataa pois ennen hauduttamista. Esiruskistus kuitenkin tuo yhden ylimääräisen valmisteluvaiheen.

Mitä minun pitää tehdä jos reseptissä on valikoima litrakokoja ja erilaisia raaka-ainemääriä?

Tällä sivustolla esitetyt reseptit soveltuvat valmistettavaksi useissa eri kokoisissa padoissa ja eri raaka-aineiden määrissä. Jos käytät pienempää pataa, käytä pienempää määrää raaka-aineita. Jos käytät suurempaa pataa, käytä suurempaa määrää raaka-aineita.

Kuinka laitan ruokaa suuremmille määrille?

Valmistettaessa ruokaa naudan tai porsaan lihasta suuremmassa padassa, lihan ruskistaminen pannulla ennen pataan laittamista antaa parhaan lopputuloksen - liha kypsyy tasaisemmin. Paistettavat lihan, kanan ja kalkkunan määrä voidaan kaksin- tai kolminkertaistaa ja mausteita lisätään vain puolet. Varoitus: Aromikkaat mausteet kuten valkosipuli ja chilijauhe voimistuvat pitkän haudutuksen aikana. Lisää vain 25 - 65 % enemmän mausteita jotta aromit pysyvät tasapainossa.

Laittaessasi keittoa tai muhennosta padassa, voit kaksinkertaistaa kaikkien muiden paitsi nesteen, mausteiden ja kuivattujen yrttien määrän. Lisää nestettä puolet ohjetta vähemmän tai tarpeen mukaan. Padan kansi kerää höyryä joka kondensoituu pitäen ruoan kosteana ja säilyttäen nesteen määrän. Älä kaksinkertaista saosteen, kuten perunajauhon tai maissitärkkelyksen määrää alkuvaiheessa. Voit aina lisätä saostetta myöhemmin, mikäli se on tarpeellista. Kun valmistat leivonnaisia tai juustokakkuja, paras valmistaa reseptiä isommalle määrälle on yksinkertaisesti tehdä useampi leivonnainen samalla reseptillä.

Voiko Crock-Pot® -haudutuspataa käyttää ilman että olen paikalla valvomassa?

Crock-Pot® -haudutuspadat on suunniteltu niin että niitä voi pitää päällä koko päivän. Padan jalusta eli metallinen pohjaosa lämpenee ruokaa laitettaessa. Pataa voi käyttää pöydän päällä normaalissa ruoanlaittokäytössä.

Miten tarkistan haudutuspatani ruoanlaittolämpötilan?

Nopealukuista lihalämpömittaria käyttämällä varmistat että lämpötila on riittävä. Crock-Pot® -haudutuspadat saavuttavat kiehumislämpötilan ja tasaantuvat siihen sekä High että Low asetuksilla n. 100°C lämpötilassa.

Mitä eroa yleisesti ottaen on Crockpot tuotteilla muihin haudutuspatoihin?

Crock-Pot® on brändi, joka loi haudutuspadan. Crock-Pot® on siis alkuperäinen haudutuspata. Meillä on monia eri malleja eri käyttäjien tarpeisiin, sisältäen eri koko vaihtoehdot, ohjelmoitavuuden ja ominaisuuksia.

Muut merkit eivät toimi samalla tavoin kuin alkuperäinen haudutuspata - Crock-Pot®. Padan paksu kivisydän laittaa ruokaa koko päivän kokin poissa ollessa. Osta oikea, aito, sukupolvien yli säilynyt suosikki - tulet todennäköisesti huomaamaan eron.

Tilaa haudutuspata!

3,5 litraa: 69,00€
Varastossa: 0 kpl

4,7 litraa retromalli: 149,00€
Varastossa: 0 kpl

5,7 litraa, digitaalinen: 169,00€
Varastossa: 0 kpl

Ostoskorisi on tyhjä..