Etusivu
 
Haudutuspadat
 
Reseptit
 
Fiksua ruoanlaittoa
 
Ohjeet ja vinkit
 
Yhteistyökumppanit
 
Yhteystiedot
 
 

Käyttöohjeita

Kuinka välttää yli- tai alikypsennys?

Yli- tai alikypsennystä välttääksesi täytä pata aina joko puoliväliin tai 3/4 täyteen ohjeen mukaisten valmistusaikojen saavuttamiseksi.

Mitä tehdä jos päivällä on ollut sähkökatkos?

Jos uskot että päivän aikana on ollut sähkökatko, voi olla että ruokaa ei ole turvallista syödä. Jos et tiedä kuinka kauan sähkökatko on kestänyt, suosittelemme että heität ruoan pois.

Miten valitsen oikean valmistusajan Crock-Pot® -haudutuspadalleni?

Resepteissä joissa on valmistusajalle annettu aikaväli ja padan koolle useampi vaihtoehto, valitse pienemmälle padalle valmistusaika aikavälin alkupäästä ja isommalle padalle aikavälin loppupäästä.

Kuinka täyteen minun pitäisi täyttää pata?

Älä laita pataa liian täyteen. Ylitsevuotamisen estämiseksi, älä täytä pataa yli 3/4 täyteen.

Pitääkö kannen olla päällä koko valmistusajan?

Kypsennä ruokaa aina kansi päällä koko suositellun valmistusajan. Älä poista kantta ensimmäisen kahden tunnin aikana jos reseptissä ei sitä erikseen pyydetä.

Kuinka kuumaksi kansi lämpenee valmistuksen aikana?

On suositeltavaa käyttää patalappuja aina kun käsittelet pataa tai sen kantta.

Tarvitseeko padalle tehdä jotain erityistä ennen puhdistamista?

Puhdistaaksesi padan, riittää kun irrotat virtajohto seinästä.

Voinko laittaa padan uuniin tai mikroaaltouuniin?

Irroitettavaa kivikeraamista pataa voi lämmittää uunissa 200° C asti ja käyttää mikroaaltouunissa. Älä käytä irrotettavaa pataa kaasu- tai sähköliedellä jos tuotteessa ei siitä erikseen mainita.

The Crock-Pot® Sauté -haudutuspatoja voi käyttää liedellä ja myös padan kannen voi laittaa uuniin. Suomessa myytävistä haudutuspadoista 5,7 ja 4,7 litran mallit ovat Sauté -ominaisuudella varustettuja. 3,5 litran mallin pataa ei voi käyttää liedellä eikä kantta uunissa.

Voinko käyttää pataa ruoan uudelleen lämmittämiseen?

Uudelleen lämmittämistä ei suositella. Tästä huolimatta, itse pata kestää mikroaaltouunissa lämmittämistä ja uunissakin 200°C asti. Monet haudutuspataruoat ovat yhtä hyviä myös seuraavana päivänä ennen kuin aromit ovat sekoittuneet keskenään.

Miten käytän manuaalista Crock-Pot® -haudutuspataa?

  • 1. Laita pata lämmitysjalustaan, lisää ainekset pataan ja peitä kannella.
  • 2. Laita virtajohto seinään.
  • 3. Kun ruoka on valmista, ota johto seinästä ja anna padan jäähtyä ennen puhdistamista.

Miten käytän ohjelmoitavaa Crock-Pot® -haudutuspataa?

  • 1. Laita pata lämmitysjalustaan, lisää ainekset pataan ja peitä kannella.
  • 2. Laita virtajohto seinään ja valitse valmistusaika ajastinkytkimellä.
  • 3. Kun ruoka on valmista, ota johto seinästä ja anna padan jäähtyä ennen puhdistamista.

Kuinka laitan ruokaa suuremmille määrille?

Ohjeita annoskoon kaksin- ja kolminkertaistamiseen:

Valmistettaessa ruokaa naudan tai porsaan lihasta suuremmassa padassa, lihan ruskistaminen pannulla ennen pataan laittamista antaa parhaan lopputuloksen - liha kypsyy tasaisemmin. Paistettavat lihan, kanan ja kalkkunan määrä voidaan kaksin- tai kolminkertaistaa ja mausteita lisätään vain puolet. Varoitus: Aromikkaat mausteet kuten valkosipuli ja chilijauhe voimistuvat pitkän haudutuksen aikana. Lisää vain 25 - 65 % enemmän mausteita jotta aromit pysyvät tasapainossa.

Laittaessasi keittoa tai muhennosta padassa, voit kaksinkertaistaa kaikkien muiden paitsi nesteen, mausteiden ja kuivattujen yrttien määrän. Lisää nestettä puolet ohjetta vähemmän tai tarpeen mukaan. Padan kansi kerää höyryä joka kondensoituu pitäen ruoan kosteana ja säilyttäen nesteen määrän. Älä kaksinkertaista saosteen, kuten perunajauhon tai maissitärkkelyksen määrää alkuvaiheessa. Voit aina lisätä saostetta myöhemmin, mikäli se on tarpeellista.

Kun valmistat leivonnaisia tai juustokakkuja, paras valmistaa reseptiä isommalle määrälle on yksinkertaisesti tehdä useampi leivonnainen samalla reseptillä.

Miten puhdistaa Crock-Pot® -haudutuspata

  • - Muista aina kytkeä virta pois päältä, irrottaa virtajohto seinästä ja antaa padan jäähtyä ennen pesemistä.
  • - Kannen voi pestä astianpesukoneessa tai kuumalla saippuavedellä.
  • - Irroitettavan pataosan voi myös pestä joko astianpesukoneessa tai kuumalla saippuavedellä.
  • - Älä käytä karkeita pesuaineita tai hankaus- /pesulappuja. Kangasluutu, pesusieni tai kuminen lasta riittävät yleensä tähteiden irrottamiseen. Vesitäplien ja muiden tahrojen poistamiseen voit käyttää pehmeää pesuainetta tai etikkaa.
  • - Keraaminen pata ja kansi eivät kestä äkillisiä lämpötilan vaihteluita kuten eivät muutkaan keraamiset esineet. Älä pese kuumaa pataa kylmällä vedellä.
  • - Lämmitysjalustan ulkolaidat voi pestä pehmeällä kangasluudulla ja lämpimällä saippuavedellä. Pyyhi kuivaksi. Älä käytä karkeita pesuaineita.

HUOMIO: Älä koskaan upota lämmitysjalustaa veteen tai muuhun nesteeseen.

Kuinka pitää huolta kivikeraamisesta padasta.

  • - Älä esilämmitä haudutuspataa.
  • - Crock-Pot® -haudutuspata soveltuu erinomaisesti lämpimän juoman tai dipin tarjoiluun. Pidä pata Low-asetuksella oikean tarjoilulämpötilan varmistamiseksi.
  • - Crock-Pot® -haudutuspadan pohjaan ei kohdistu suoraa lämpöä. Tästä johtuen pata on aina hyvä täyttää vähintään puoleen väliin suositeltujen valmistusaikojen saavuttamiseksi. Jos täytät padan alle puoleen väliin, sillä on vaikutusta valmistusaikaan.

Voiko Crock-Pot® -haudutuspataa käyttää uunissa tai mikroaaltouunissa?

Kaikkia Crock-Pot® -haudutuspatoja voi käyttää uunissa ilman kantta 200° C asteeseen asti ja mikroaaltouunissa. Sauté-mallin (4,7 ja 5,7l mallit) patojen kantta voi myös turvallisesti käyttää uunissa.

Ruoan turvallisuus

Lämpeneekö Crock-Pot® -haudutuspata riittävän kuumaksi jotta ruoka kypsyy turvallisesti?
Kyllä.

Vähärasvaiset lihat (kana ja porsaan sisäfile) kypsyvät nopeammin kuin lihat joissa on enemmän sidekudosta ja rasvaa (porsaan lapa). Luun sisältävät lihat kypsyvät hitaammin kuin luuttomat lihat. Suurin osa aterioista ottaa 7 - 8 tuntia loppulämpötilan saavuttamiseksi Low-asetuksella ja 3-4 tuntia High-asetuksella. Vihannesten ja lihan saavutettua lämpötilan, jossa neste alkaa hiljalleen poreilla/kiehua, aromit vahvistuvat ja lihasta tulee niin mureaa että se suorastaan valuu pois luiden päältä. Bakteerit kuolevat 70 - 75°C ylittävässä lämpötilassa. Noudata suositeltuja valmistusaikoja ja pitäydy avaamasta kantta, varsinkin alkuvaiheessa, jolloin padan lämpötila on vasta nousemassa kypsennyslämpötilaan. Jos sinun täytyy avata kansi, muista lisätä valmistusaikaa jotta varmistat että ruoka on kypsää ja mureaa. Suurten haudutuspatojen (5,7 - 6,5 litraa) kohdalla ruoan sekoittamisesta kesken valmistuksen voi auttaa lämmön jakaantumisessa ja ruoan kypsymisessä tasaisesti.

Jos ruoka ei ole kypsää kahdeksan tunnin kuluttua reseptin edellyttäessä 8 - 10 tunnin valmistusaikaa, syy voi olla jännitteen vaihteluissa jotka ovat yleisiä ja johtuvat esimerkiksi korkeasta sijainnista tai jopa äärimmäisestä ilman kosteudesta.

Tulet oppimaan kokemuksen kautta pitääkö annettua valmistusaikaa lyhentää vai pidentää. Voit myös valmistaa ruokaa pakastetusta lihasta haudutuspadassa mutta voit joutua pidentämään suositeltua valmistusaikaa. Käytä lihalämpömittaria lihan kypsyyden varmistamiseksi. Lihan lämpötilan tulee olla reilusti yli 75°C ollakseen kypsää.

Tilaa haudutuspata!

3,5 litraa: 69,00€
Varastossa: 0 kpl

4,7 litraa retromalli: 149,00€
Varastossa: 0 kpl

5,7 litraa, digitaalinen: 169,00€
Varastossa: 0 kpl

Ostoskorisi on tyhjä..