Etusivu
 
Haudutuspadat
 
Reseptit
 
Fiksua ruoanlaittoa
 
Ohjeet ja vinkit
 
Yhteistyökumppanit
 
Yhteystiedot
 
 

Pasta

Pasta tulee olla täysin kypsää ja se kannattaa lisätä viimeisen 30 minuutin aikana. Jos käytät reseptiä, jossa on kypsentämätöntä pastaa, kypsennä pasta hellalla ennen sen laittamista pataan.

Riisi

Käytä risotto tai pitkäkuituista riisiä parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Jos riisi ei ole riittävän kypsää suositellun valmistusajan jälkeen, kokeile veden lisäämistä noin 1- 2 desilitraa jokaista desilitraa riisiä kohden.

Pavut

Täysin keitetytyillä ja huuhdelluilla säilykepavuilla voi korvata kuivatut pavut mutta ne tulee lisätä valmistusvaiheen loppupuolella papujen rakenteen säilyttämiseksi. Huomio: Pavut tulee pehmentää kokonaan ennen sokerin ja/tai happamien ainesten lisäämistä. Sokerilla ja happamilla aineksilla on papuja kovettava vaikutus ja ne estävät papuja pehmenemästä.

Kuivatut pavut:

Pavut, erityisesti punaiset kidneypavut, tulee keittää ennen lisäämistä muiden ainesten joukkoon. Peitä pavut suolaamattomalla vedellä (kolme kertaa papujen määrä) ja lämmitä kiehumispisteeseen. Anna kiehua kymmenen minuuttia, vähennä lieden lämpöä, peitä ja anna kiehua hiljalleen 1,5 tuntia tai kunnes pavut ovat kypsiä. Vedessä liottaminen tulee tehdä ennen kiehuttamista, mikäli näet sen tarpeelliseksi. Kaada vesi pois liottamisen ja kiehuttamisen jälkeen.

Tilaa haudutuspata!

3,5 litraa: 69,00€
Varastossa: 0 kpl

4,7 litraa retromalli: 149,00€
Varastossa: 0 kpl

5,7 litraa, digitaalinen: 169,00€
Varastossa: 0 kpl

Ostoskorisi on tyhjä..